موسسه ملی تحقیقات سلامت

موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

01 آذر 1403 پنجشنبه
  • تاریخ انتشار : 1400/03/11 - 09:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 13
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

با توجه به اینکه هنوز در حال جمع آوری شواهد در مورد دوام ایمنی واکسن ها هستند چرا الان باید واکسن بزنیم؟ چرا نباید صبر کنیم؟

مقدمه

با تایید واکسن های کووید-19 یکی پس از دیگری توسط کشورهای مختلف، سرعت واکسیناسیون در جهان بیشتر و بیشتر می شود. تا کنون بیش از 1.2 میلیارد دوز واکسن در جهان تزریق شده است. اما با توجه به تنوع واکسن ها و با توجه به این که هنوز کاملا مشخص نیست که ایمنی واکسن ها تا چه زمان باقی می ماند و کدام واکسن ایمنی پایدارتری دارد، چرا باید الان واکسن بزنیم؟

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال 

بیماری کووید-19 در حال حاضر به صورت روزانه در حال گرفتن جان حدود 13 هزار نفر در سرتاسر جهان است. هچنین روزانه تست کووید-19 هشتصد هزار نفر در سرتاسر جهان مثبت می شود. این حجم و بار بیماری، هزینه های بسیار زیادی از نظر جانی و مالی بر تمام کشورها تحمیل می کند. بنابراین هر اقدام علمی و تایید شده که در کند کردن سرعت این روند کمک نماید باید سریعا انجام شود. واکسن های کووید با گذراندن مراحل عملی، شامل مراحل آزمایشگاهی، حیوانی، مطالعات انسانی فاز 1 تا 3 و همچنین انواع مختلف مطالعات فاز 3 در کشورها و جمعیت های مختلف، دارای پشتوانه علمی خوبی از نظر موثر بودن است. همچنین تمامی واکسن های تایید شده قابل اعتماد هستند و به طور کلی اختلاف اثبات شده زیادی بین آنها از نظر مدت زمان ایمنی یا سطح ایمنی وجود ندارد. از همین رو در حال حاضر به عنوان یکی از بهترین اقدامات جهت مبارزه با این پاندمی هستند.
باید توجه داشت که از زمان تولید این واکسن ها و انجام مطالعات بر روی آنها حدودا 8 تا 10 ماه می گذرد، لذا شواهد خوبی از تاثیر نسبتا طولانی مدت این واکسن ها (حداقل بین 6 تا 8 ماه) در دسترس است. علاوه بر این با گذشت زمان از تولید و مطالعات بیشتر، ممکن است اثبات شود که این مدت می تواند طولانی تر نیز باشد. با واکسینه کردن افراد، با هر مدت زمان ایمنی، می توان روند ابتلا، مرگ و انتقال ویروس را کند و از کشته شدن میلیون ها نفر جلوگیری کرد. حتی با فرض کوتاه بودن مدت زمان ایمنی این واکسن ها، به لطف دوز های یادآور می توان این زمان را تمدید کرد. 
 

نتیجه‌گیری

با توجه به اینکه درحال حاضر واکسن های خوبی از نظر سطح و مدت زمان پایداری ایمنی وجود دارند و به نظر می رسد عوارض محدود ایجاد شده توسط این واکسن ها در مقابل عوارض ناشی از ابتلاء به کووید کمتر است، لذا واکسیناسیون به عنوان بهترین راهکار کنونی برای مقابله با پاندمی است و لازم است جهت جلوگیری از انتقال و افزایش آمار موارد مثبت و مرگ و میر، در اولین فرصت تمام افراد واکسینه شوند.

منابع

  1. https://www.sciencemag.org/news/2019/04/how-long-do-vaccines-last-surprising-answers-may-help-protect-people-longer
  2. https://www.nature.com/articles/s41577-021-00550-x
  3. https://theconversation.com/why-you-should-get-a-covid-19-vaccine-even-if-youve-already-had-the-coronavirus-155712
  4. https://www.chop.edu/centers-programs/vaccine-education-center/vaccine-safety/immune-system-and-health
  5. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2020.571481/full
  6. https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/lasting-immunity-found-after-recovery-covid-19
  7. https://ourworldindata.org/covid-cases 
  • گروه خبری : سری پانزدهم
  • کد خبر : 268499
کلمات کلیدی
فاطمه زهرا احمدی
تهیه کننده:

فاطمه زهرا احمدی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه