موسسه ملی تحقیقات سلامت

موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

02 آذر 1403 جمعه
  • تاریخ انتشار : 1398/12/27 - 10:13
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آیا ویتامین ث می تواند نقش محافظتی در برابر ابتلا به بیماری ویروس کرونا داشته باشد؟

مقدمه

ویتامین ث یک ویتامین محلول در آب است که در میوه ها و سبزیجات به مقدار زیاد وجود دارد. این ویتامین نقش های مختلفی در بدن از جمله تقویت سیستم ایمنی علیه ویروس ها را بر عهده دارد. با توجه به افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا، حال این پرسش مطرح می شود که آیا ویتامین ث می تواند نقش محافظتی در برابر ابتلا به کرونا داشته باشد؟ 

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال 

شواهدی در دست است که نشان می دهد ویتامین ث به عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند و از آن در مقابل عفونت های ایجاد شده توسط ویروس های کرونا محافطت می کند. به عنوان مثال مطالعه بر روی جنین مرغ نشان داده است که ویتامین ث، مقاومت راه هوایی را در مقابل عفونت ویروس کرونای پرندگان افزایش می دهد. همچنین موجب بهبودی علائم شبه آنفلوآنزا مانند عطسه و آبریزش بینی می شود. علاوه براین، براساس گزارش یک مطالعه مروری، بروز التهاب ریه در گروهی که مکمل ویتامین ث را دریافت کرده بودند، به طور قابل توجهی کمتر بود. بنابراین، این ویتامین ممکن است تحت شرایط خاص بر حساسیت به عفونت های قسمت تحتانی دستگاه تنفس تأثیر بگذارد اما این که ویتامین ث بر عفونت های ویروسی شدید دستگاه تنفسی نیز تأثیر بگذارد، نیازمند مطالعات بیشتری است.  

نتیجه‌گیری

ویروس کرونا منجر به عفونت قسمت تحتانی دستگاه تنفس می شود. با توجه به نقش محافظتی ویتامین ث در افزایش مقاومت راه هوایی علیه نفوذ ویروس و تقویت سیستم ایمنی و محلول در آب بودن آن (مصرف آن با مسمومیت خطرناکی همراه نیست)، می تواند یکی از عوامل موثر در پیشگیری از آن باشد؛ منتهی باید اندازه تاثیر آن در پیشگیری و حتی درمان و میزان مورد استفاده آن در مطالعات بیشتری مورد بررسی قرار گیرد و یافته های مربوط به آن هنوز قطعی نیست.  مصرف میوه جات و سبزیجات تازه حاوی ویتامین ث توصیه می‌شود. 

منابع

  1. Institute of Medicine. Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes for Vitamin C, Vitamin E, Selenium, and Carotenoids. Washington, DC: National Academy Press, 2000.
  2. Atherton JG, Kratzing CC, Fisher A. The effect of ascorbic acid on infection chick‐embryo ciliated tracheal organ cultures by coronavirus. Arch Virol. 1978; 56:195‐199. 
  3. Field CJ, Johnson IR, Schley PD. Nutrients and their role in host resistance to infection. J Leukoc Biol. 2002;71:16‐32.
  4. Zhang, L., & Liu, Y. (2020). Potential Interventions for Novel Coronavirus in China: A Systematic Review. Journal of medical virology.
  5. Harri Hemilä, Vitamin C and SARS coronavirus, Journal of Antimicrobial Chemotherapy, Volume 52, Issue 6, December 2003, Pages 1049–1050, https://doi.org/10.1093/jac/dkh002
  • گروه خبری : سری سوم
  • کد خبر : 266559
کلمات کلیدی
فاطمه زهرا احمدی
تهیه کننده:

فاطمه زهرا احمدی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه