موسسه ملی تحقیقات سلامت

موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

01 آذر 1403 پنجشنبه
  • تاریخ انتشار : 1399/03/31 - 12:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 13
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آیا می توان در اماکن عمومی مثل مترو، اتوبوس و تاکسی به جای ماسک از روسری استفاده کرد؟

مقدمه

ویروس کووید 19 قابل انتقال از شخصی به شخص دیگر است. این بیماری عمدتا از طریق قطرات کوچک تنفسی که به هنگام سرفه و عطسه از بینی یا دهان فرد مبتلا خارج می شود به  دستگاه تنفسی افرادی که در همان نزدیکی هستند، راه می یابد. استفاده از ماسک می تواند جلوی این انتقال را بگیرد. حال سوال این است که آیا روسری می تواند در اماکن عمومی مثل مترو، اتوبوس و تاکسی به جای ماسک استفاده شود؟

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال 

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر امریکا توصیه می کند که افراد در مکان های عمومی از ماسک استفاده کنند. از آنجا که ماسک های مختلف به تعداد کافی برای تمام افراد جامعه در دسترس نیست، این  مرکز استفاده از پوشش های پارچه ای را در محیط هایی که رعایت فاصله فیزیکی ممکن نیست مانند فروشگاه ها، داروخانه ها، پمپ بنزین ها، مترو و وسایل حمل و نقل عمومی توصیه می کند. پوشش پارچه ای ممکن است انتشار ویروس را آهسته کند و از انتقال ویروس از افراد مبتلا به کووید 19 که فاقد علائم بیماری و یا دارای علائم بیماری هستند، به افراد سالم جلوگیری کند. محققان گزارش کرده اند که ترکیبی از پنبه با ابریشم طبیعی یا نوعی پارچه ابریشمی می تواند به طور موثری از انتقال قطرات ریز تنفسی جلوگیری کند. محققان خاطر نشان کرده اند که پارچه های محکم بافته شده مانند کتان می توانند به عنوان مانع مکانیکی برای ذرات عمل کنند. محققان دانشگاه شیکاگو دریافته اند که چند لایه و مخلوط کردن پارچه ها (پنبه ، ابریشم و مصنوعات مختلف) برای فیلتر کردن ذرات موثرتر است. 

نتیجه‌گیری

توصیه شده است که برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا از ماسک استفاده شود. با توجه به اینکه ماسک های N95 و جراحی کمیاب هستند و باید برای کارمندان مراقبت های بهداشتی استفاده شوند، ماسک پارچه ای گزینه ی قابل قبولی برای اشخاصی است که ممکن است بیمار باشند و با سرفه و عطسه و یا حتی صحبت کردن اطرافیان خود را آلوده کنند. این ماسک های پارچه‌ای به عنوان یک سد مکانیکی عمل می کنند. روسری هایی از جنس پنبه محکم بافته شده یا روسری هایی که از چندین لایه پارچه (ابریشم، پنبه و دیگر مصنوعات) ساخته شده باشند، می توانند محافظت قابل توجهی در برابر انتقال ذرات عفونی در اماکنی که رعایت فاصله گذاری فیزیکی ممکن نیست ایجاد کنند.  

منابع

 

  1. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/about-face-coverings.html
  2. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/cloth-face-cover.html
  3. https://www.sciencealert.com/if-you-re-making-your-own-mask-at-home-researchers-show-the-best-materials-to-use
  4. https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/newsreleases/2020/april/the-best-material-for-homemade-face-masks-may-be-a-combination-of-two-fabrics.html
  • گروه خبری : سری نهم
  • کد خبر : 267024
کلمات کلیدی
فاطمه زهرا احمدی
تهیه کننده:

فاطمه زهرا احمدی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه