موسسه ملی تحقیقات سلامت

موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

01 آذر 1403 پنجشنبه
  • تاریخ انتشار : 1397/07/11 - 19:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 29
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مصاحبه آقای دکتر حریرچی در خصوص ارزیابی طرح تحول سلامت و شاخص های مرتبط با پوشش همگانی سلامت

سخنگوى وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبرى درصد قابل توجهی از مراجعات به پزشکان متخصص غیرضروری است.

سخنگوى وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبرى:
درصد قابل توجهی از مراجعات به پزشکان متخصص غیرضروری است/ پوشش ۹۹٫۲ درصدی واکسیناسیون در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در بررسی‌ها مشخص شده است که در کل کشور ۴۸٫۵ درصد افراد در مراجعه اول، به پزشک متخصص مراجعه می کنند، گفت: درصد قابل توجهی از مراجعات به پزشکان غیرضروری بوده و هزینه زیادی به سیستم بهداشتی و درمانی وارد می کند.
به گزاش وبدا، دکتر ایرج حریرچى، سخنگوى وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبرى که صبح امروز برگزار شد، ضمن قدردانی از اقدامات اورژانس کشور و بیمارستان ها در امدادرسانی و درمان مجروحان حادثه تروریستی اخیر در تهران، درباره شاخص هاى ارزیابى نظام سلامت در جهان گفت: چهار نوع شاخص براى ارزیابى اقدامات وسیع در حوزه سلامت وجود دارد.
وی افزود: بخشی از شاخص ها مربوط به درونداد است. مانند اینکه چقدر از درآمد ناخالص ملی، صرف سلامت می شود؟ هزینه سرانه سلامت چقدر است؟ یا مقدار بودجه دولت در سلامت چقدر است؟ یا اینکه سهم بهداشت و پیشگیرى از کل هزینه هاى سلامت چه میزان است؟
سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: شاخص هاى درون داد براى نیروهاى انسانى و زیرساخت ها نیز وجود دارد؛ مثلا چند پزشک، پرستار یا تخت وجود دارد. همچنین برخى شاخص ها مربوط به آمارها است؛ مانند، چند درصد جمعیت پرونده الکترونیک دارند و یا چند درصد بیمارستان ها مجهز به سیستم جی آی اس هستند .
دکتر حریرچی گفت: شاخص هاى درون داد، نتایج مستقیم و بی واسطه ای به اسم برونداد دارند که آن هم چند شاخص از جمله دسترسى به پزشک، دارو و تخت بیمارستانى دارد. همچنین پوشش بیمه ها و واکسن ها ، بهره مندی از خدمات وکیفیت ارایه خدمات و نیز اعتباربخشی از دیگر شاخص های برونداد است.
وی با بیان اینکه ما با توجه به همه این شاخص ها، وضعیت سلامت را بررسى مى کنیم و سپس، سراغ شاخص هاى پیامدی مى رویم، ادامه داد: مثلا بررسى شیوع اضافه وزن و قد و مصرف مواد دخانى از جمله شاخص هاى پیامدى است.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: شاخص بعدی، شاخص نهایى است که امید به زندگى و رضایت از سیستم از جمله آن محسوب مى شود.
دکتر حریرچی با بیان اینکه آمارها و شاخص های سال ۹۴ به طور کامل بررسی شده است، به بیان برخی از آنها پرداخت و گفت: درسال ۹۴ حدود ۹۸٫۳ درصد افرادی که برای دریافت خدمات سرپایی مراجعه کردند، خدمت را دریافت کردند.
وی ادامه داد: در کل کشور ۴۸٫۵ درصد افراد در مراجعه اول به پزشک متخصص مراجعه کردند. این آمار در روستاها ۴۲٫۲ درصد و درشهر ۵۰٫۶ درصد است که آمار خوبی نیست.
دکتر حریرچی گفت: برای دریافت هر خدمت سرپایی به طور متوسط مردم ۱۰ هزار و ۴۱۳ تومان هزینه پرداخت کرده اند که این مقدار هم طیف های گوناگون دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در سال ۹۴ از کل افرادی که برای دریافت خدمت بستری مراجعه کردند، ۹۹٫۲ درصد این خدمت را دریافت کردند.
دکتر حریرچی درخصوص میزان پرداخت هزینه های درمانی نیز گفت: در سال ۹۴ متوسط هزینه بستری پرداخت شده در بیمارستان ها، به ازای هر بستری، ۵۶۵۱۵ تومان است . این آمار در شهر ۱۱۵٫۳۸۰تومان و در روستا ۵۹٫۷۲۰ تومان است که این ارقام نشاندهنده حفاظت مالی از بیمار در برابر هزینه های درمانی است.
وی با بیان این که پرداخت در بیمارستان های خصوصی نیز ۲۸۸ هزارتومان است، گفت: چنانچه فردی بیمه تکمیلی نداشته باشد و در بیمارستان خصوصی بستری شود، این مقدار افزایش خواهد داشت.
دکتر حریرچی افزود: در سال ۹۴متوسط روز بستری در بیمارستان ها، ۳٫۴ روز بوده است. درصد زایمان های انجام شده نیز، ۹۹٫۳ بوده که آمار مهمی است.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر پوشش واکسیناسیون ۹۹٫۲ درصد است که آمار درخشانی است به نحوی که پوشش واکسن پنتاوالان ۹۸ درصد، واکسن سرخک ۹۹٫۱ درصد و واکسن سه گانه ۹۸٫۴ درصد می باشد.
دکتر حریرچی در ادامه گفت: سرانه بار مراجعه هر ایرانی برای دریافت خدمات سرپایی درسال ۹۴ برای ویزیت پزشک عمومی، متخصص، خانواده و دندانپزشک، ۴٫۱ بار مراجعه است که در روستا ۳٫۹ و در شهر ۴٫۳ بار است. همچنین است، زنان ۴٫۸ و مردان ۳٫۴ بار مراجعه داشته اند.
دکتر حریرچی گفت: سرانه بار مراجعه به پزشک عمومی ۲ و پزشک خانواده ۰٫۳ و پزشک متخصص ۱٫۸۸ و دندانپزشک ۰٫۲۲ بار مراجعه است. یعنی از هر ۵ ایرانی، یک نفر به دندانپزشک مراجعه می کند. همچنین بار مراجعه به ماما، ۲ در ۱۰۰۰ بوده و بار مراجعه به داروخانه ها برای دریافت نسخه تجویزی ۳٫۱۱ است. بار مراجعه به آزمایشگاه ها نیز ۱٫۱ می باشد.
 

  • گروه خبری : حوزه ریاست,خبر
  • کد خبر : 269857
کلمات کلیدی
محبوبه رحیمی
تهیه کننده:

محبوبه رحیمی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه