موسسه ملی تحقیقات سلامت

موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

01 آذر 1403 پنجشنبه
  • تاریخ انتشار : 1399/06/19 - 11:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آیا مصرف مولتی ویتامین یا تزریق نوروبیون برای پیشگیری ضعف و عوارض بعد از درمان کرونا توصیه می شود؟

مقدمه

با شروع اپیدمی ویروس کرونا در سراسر دنیا تمام متخصصین و محققین را برای درمان این ویروس جدید به تکاپو وا داشت، از جمله توجهات به سمت نقش مکمل ها و ویتامین ها برای پیشگیری و افزایش سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری کووید-19 معطوف شد. حال سوال اینجاست که آیا مصرف مولتی ویتامین یا تزریق نوروبیون برای ضعف و عوارض بعد از درمان کرونا توصیه می شود؟

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال 

تاثیر انواع ویتامین ها در بیماری کووید-19


ویتامین C: به نظر می رسد مصرف ویتامین C  توسط بیماران دارای بیماری های شدید و بحرانی مفید باشد. این ویتامین دارای اثر ضد التهابی است و موجب افزایش ایمنی سلولی و یکپارچگی عروقی می شود. مطالعات نشان داده اند که ویتامین C در درمان بیماران مبتلا به ذات الریه که حالت شدید بیماری کووید-19 را تجربه می کنند، اثرات مفیدی دارد. توصیه می شود این بیماران روزانه ویتامین C را به صورت مکمل و یا در رژیم غذایی مصرف نمایند. اما برای حالتی که بیماری شدید نیست محققین دلیل کافی برای مصرف ویتامین C پیدا نکرده اند.


ویتامین D: یافته های جدید تأثیر مکمل های ویتامینD  را در کمک به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با کووید-19 تأیید کرده است. به این معنی که ویتامین D به شدت روی پاسخ به عفونت تأثیر می گذارد. 


ویتامین B12: کمبود این ویتامین موجب کم‌خونی، احساس ضعف، افسردگی، زخم دهان و زبان، اختلالات روحی، کاهش حافظه، کاهش وزن، اختلال در راه رفتن و بوی بد دهان می شود. بیماران مبتلا به کووید-19 که کم خونی و بیماری های التهابی روده دارند باید حتما ویتامین B12  را به صورت تزریقی یا خوراکی مصرف نمایند اما با توجه به شرایط پیش آمده به دلیل ازدحام و تراکم احتمالی جمعیت در مراکز ارائه خدمات، توصیه محققین به مصرف نوع خوراکی است .
 

نتیجه‌گیری

با توجه به شواهد موجود توصیه می شود افراد از مولتی ویتامین ها برای افزایش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با بیماری کووید- 19 استفاده کنند. نکته مهم این است که مصرف ویتامین ها باید منطقی باشد زیرا مصرف زیاد برخی ویتامین ها با عوارضی همراه است. مصرف میوه جات و سبزیجات تازه در رژیم غذایی روزانه به عنوان منبع غنی ویتامین ها توصیه می شود.

منابع

 

  1. https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/adjunctive-therapy/vitamin-c/
  2. https://www.healtheuropa.eu/vitamin-supplements-effective-for-fighting-covid-19/99573/
  3. http://www.valegrouppractice.co.uk/b12-injections-during-covid-19-pandemic/#
  4. https://southwest.devonformularyguidance.nhs.uk/formulary/covid-19-updates
  5. https://www.eatthis.com/vitamin-b12-deficiency-coronavirus/
  • گروه خبری : سری دوازدهم
  • کد خبر : 267260
کلمات کلیدی
فاطمه زهرا احمدی
تهیه کننده:

فاطمه زهرا احمدی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه