موسسه ملی تحقیقات سلامت

موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

03 آذر 1403 شنبه
  • تاریخ انتشار : 1400/03/17 - 09:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 22
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آیا وقتی واکسن می زنیم و علائم و واکنش های ناشی از تزریق را داریم، این علایم هم می تواند منجر به انتقال بیماری به دیگران شود؟ آیا باید از دیگران فاصله بگیریم؟

مقدمه

بیش از یک سال است که اولین موارد کووید-19 کشف شده و همه ما مدت زمان طولانی است که با محدودیت زندگی می‌کنیم. در کنار این محدودیت ها، از افراد خواسته شده که اقدامات احتیاطی را برای محافظت از خود و دیگران انجام دهند. زندگی ما طی یک سال گذشته به طرز چشمگیری تغییر کرده است. واکسن های کووید-19 که تاکنون تأیید شده اند سطح بالایی از محافظت در برابر بیماری را فراهم می کنند. حال این سوال مطرح می شود که آیا وقتی واکسن می‌زنیم و واکنش های ناشی از تزریق را داریم، این هم می تواند منجر به انتقال بیماری به دیگران شود؟ آیا باید از دیگران فاصله بگیریم؟

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال 

بر اساس شواهد موجود، هیچ یک از واکسن های کووید-19 حاوی ویروس زنده نیستند که باعث ایجاد کووید-19 شوند؛ این بدین معنی است که تزریق واکسن کووید-19 نمی تواند شما را مبتلا به بیماری کووید-19 کند. واکسن های کووید-19 به سیستم ایمنی بدن ما می آموزند که چگونه ویروس عامل کووید-19 را بشناسد و با آن مبارزه کنند. گاهی این روند می تواند علائمی مانند تب ایجاد کند. این علائم طبیعی هستند و نشانه هایی از واکنش بدن به واکسن است. همچنین شواهد اولیه حاکی از آن است که واکسن های کووید-19 احتمال انتقال ویروس کرونا را در افرادی که واکسن زده اند کمتر می کند. با این حال، کارشناسان توصیه می کنند که حتی برای کسانی که واکسینه می‌شوند، رعایت اقدامات پیشگیرانه همچون شستن دست، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی بسیار مهم است. دلایلی برای آن وجود دارد:
1-    بلافاصله پس از تزریق واکسن، مصونیت کامل ندارید؛ چند هفته طول می کشد تا سیستم ایمنی بدن، از شما در برابر ویروس محافظت کند. طبق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، افراد تا دو هفته پس از تزریق دوز دوم واکسن های دو دوزی یا تک دوزی به عنوان افراد "کاملاً واکسینه شده" برای کووید-19 در نظر گرفته نمی‌شوند. حتی در صورت واکسیناسیون کامل، همچنان احتمال ابتلا به کووید-19 و انتقال آن به دیگران برای این افراد وجود دارد.
2-    از آنجا که واکسن ها صد در صد موثر نیستند کماکان ممکن است ابتلا صورت بگیرد و لذا تا زمانی که درصد بزرگی از افراد جامعه واکسن نزده اند تا منجر به کاهش قابل توجه انتقال بیماری در جامعه بشود بهتر است احتیاط شود.
 

نتیجه‌گیری

بر اساس شواهد موجود، هیچ یک از واکسن های کووید-19 حاوی ویروس زنده نیستند که باعث ایجاد کووید-19 شوند؛ بنابراین تزریق واکسن کووید-19 نمی تواند شما را مبتلا به بیماری کووید-19 کند. همچنین بر اساس شواهد اولیه احتمال انتقال ویروس کرونا در افراد واکسینه شده کمتر است؛ اما کماکان بهتر است تا زمانی که درصد قابل توجهی از افراد جامعه واکسن دریافت نکرده اند افراد واکسینه شده نیز رعایت احتیاط را بکنند و همچنان رعایت اقدامات پیشگیرانه مانند شستن دست، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی بسیار مهم است.

منابع

  1. https://www.sciencenews.org/article/covid-19-coronavirus-vaccines-questions-social-distance-mask-transmission
  2. https://www.cnbc.com/2021/04/02/fully-vaccinated-for-covid-what-you-can-do-tips-to-avoid-infection.html
  3. https://immunizebc.ca/covid-19-vaccine-frequently-asked-questions
  4. https://publichealthmatters.blog.gov.uk/2021/02/26/covid-19-why-continuing-to-follow-the-guidance-after-being-vaccinated-is-so-important/
  • گروه خبری : سری پانزدهم
  • کد خبر : 268497
کلمات کلیدی
فاطمه زهرا احمدی
تهیه کننده:

فاطمه زهرا احمدی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه