مؤسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران

مؤسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران

دانشگاه علوم پزشکی تهران

21 دی 1403 جمعه
  • تاریخ انتشار : 1399/02/28 - 13:46
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

علایم ابتلا به کووید 19 در کودکان چیست؟ آیا گیجی و ناتوانی کودکان هنگام بیدار شدن از خواب از علایم ابتلا است؟

مقدمه

والدین همیشه مراقب و نگران سلامتی فرزندان خود هستند. در همه گیری کووید 19 این سوال مطرح شده است که اگر کودکان به ویروس کرونا مبتلا شوند چه علایمی را نشان می دهند و آیا گیجی و ناتوانی در بیدار شدن کودکان از خواب از علایم ابتلا است؟

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال 

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال: در بیشتر مطالعات، سن شروع بیماری در کودکان  از 1.5 ماه تا 17 سال گزارش شده است که بیشتر این کودکان بیمار، ارتباط نزدیکی با افراد آلوده به ویروس داشته اند. همچنین مطالعه انجام شده بر روی اطلاعات افراد مبتلا به ویروس کرونا  نشان می دهد که یک درصد از این افراد زیر 10 سال بوده اند. کودکان آلوده ممکن است بدون علامت باشند یا علایم تب، سرفه خشک و خستگی را نشان دهند. تعداد معدودی از آنها علائم تنفسی فوقانی از جمله گرفتگی و آبریزش بینی داشتند. در برخی از کودکان مبتلا، علائم گوارشی از جمله ناراحتی در شکم، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال گزارش شده است. در مطالعه ای دیگر، 80 درصد کودکان سابقه تماس با افراد مبتلا یا سفر به مناطق پرخطر را داشته اند و شایع ترین علامت ابتلا در این کودکان، تب (80%)، سرفه (60٪)، گلودرد (40٪)، گرفتگی بینی (30٪) و عطسه و آبریزش بینی (20٪) بوده است. در مطالعه ای نیز بیان شده است که معمولا کودکان مبتلا بدون علامت هستند و در صورت علامتدار بودن بیشتر علائم تب و سرفه را نشان می دهند. 

نتیجه‌گیری

با توجه به شواهد موجود، کودکان مبتلا به کووید 19 معمولا بدون علامت هستند و در صورت علامت دار شدن، علایم مختلفی از جمله تب و سرفه از خود نشان می دهند. در برخی موارد، علاوه بر علایم تنفسی، علایم گوارشی مانند حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال را نیز نشان می دهند. در بررسی های انجام شده، در برخی مطالعات خستگی نیز جزو علایم بیان شده است اما گیجی و ناتوانی در بیدار شدن کودکان از خواب صراحتا بیان نشده است. با توجه به اینکه در منابع ذکر شده است که اکثر کودکان بیمار، سابقه تماس با افراد مبتلا یا سفر به مناطق پر خطر از نظر ویروس کرونا را داشته اند، توصیه می شود در این دوران از سفر به مناطق پرخطر پرهیز شود و کودکان از افراد مبتلا یا مشکوک به بیماری دور نگه داشته شوند.

منابع

 

  1. Shen K, Yang Y, Wang T, Zhao D, Jiang Y, Jin R, Zheng Y, Xu B, Xie Z, Lin L, Shang Y. Diagnosis, treatment, and prevention of 2019 novel coronavirus infection in children: experts’ consensus statement. World Journal of Pediatrics. 2020 Feb 7:1-9.
  2. Cai J, Xu J, Lin D, Xu L, Qu Z, Zhang Y, Zhang H, Jia R, Wang X, Ge Y, Xia A. A Case Series of children with 2019 novel coronavirus infection: clinical and epidemiological features. Clinical Infectious Diseases. 2020 Feb 28.
  3. Su L, Ma X, Yu H, Zhang Z, Bian P, Han Y, Sun J, Liu Y, Yang C, Geng J, Zhang Z. The different clinical characteristics of corona virus disease cases between children and their families in China–the character of children with COVID-19. Emerging Microbes & Infections. 2020 Jan 1;9(1):707-13.
  4. http://nihr.tums.ac.ir/UpFiles/Documents/0c40382a-825b-43ea-88f2-80546586f658.pdf
  • گروه خبری : سری هشتم
  • کد خبر : 266938
کلمات کلیدی
فاطمه زهرا احمدی
تهیه کننده:

فاطمه زهرا احمدی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه