آیا لازم است تمام افراد دارای علائم، تست ویروس کرونا دهند؟
مقدمه
با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا در سطح جهانی، یکی از سوالاتی که در مجامع علمی مطرح می شود این است که انجام تست کرونا برای چه افرادی ضروری است؟
شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال
براساس دو دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت، بیماری در افراد مشکوک به بیماری کرونا، باید با استفاده از تست اختصاصی (PCR) تایید شود. اما این تست محدود و گران است و برای غربالگری (شناسایی بیماران بدون علامت) استفاده نمی شود. تب بالا، همراه با افت اکسیژن خون و همچنین تصویر سی تی اسکن ریه که مشخص کننده درگیری ریه است؛ در تشخیص و غربالگری کمک کننده است. بر اساس فلوچارت کشوری نسخه سوم (۱۹ اسفند)، واجدین شرایط برای انجام تست عبارتند از:
• موارد مشکوک به بیماری
o فرد با شرح حال سرفه خشک یا لرز یا گلودرد همراه با تنگی نفس با یا بدون تب که حداقل یکی از مشخصات زیر را داشته باشد:
سابقه سفر/اقامت در استان هایی که انتقال محلی ویروس گزارش شده باشد، در عرض 14 روز قبل از شروع علایم بیماری
سابقه تماس نزدیک با مورد محتمل/ قطعی بیماری کووید 19، در عرض 14 روز قبل از شروع علایم بیماری
o کارکنان بهداشتی و درمانی با شرح حال سرفه خشک یا لرز یا گلودرد با یا بدون تب که در تماس با بیماران تنفسی بوده اند (صرفنظر از شدت علایم)
• افرادی که زمینه نقص ایمنی داشته و واجد شرایط بستری نیستند.
نتیجهگیری
براساس فلوچارت تشخیص و درمان بیماری کووید 19 وزارت بهداشت، افراد با علایم بالینی (سندرم SARI) که سابقه سفر یا تماس طی 14 روز قبل از شروع علایم دارند و افراد با نقص سیستم ایمنی که شرایط بستری ندارند واجد شرایط انجام آزمایش تشخیصی کرونا هستند و این آرمایش برای سایرین ضروری نیست و انجام نمی شود.
منابع
- Global Surveillance for COVID-19 disease caused by human infection with novel coronavirus (COVID-19)
- Laboratory testing for coronavirus disease 2019 (COVID-19) in suspected human cases.
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK554776/
- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. فلوچارت تشخیص و درمان بیماری COVID 19 در سطوح ارائه خدمات سرپایی و بستری- ضمیمه دستورالعمل کشوری کرونا ویروس جدید؛ نسخه سوم- 19 اسفند 98.
ارسال به دوستان