موسسه ملی تحقیقات سلامت

موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

03 آذر 1403 شنبه
  • تاریخ انتشار : 1399/02/20 - 10:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 16
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آیا افراد چاق برای ابتلا به بیماری کرونا مستعدترند؟ آیا عوارض کووید 19 در افراد چاق شدیدتر است؟

مقدمه

در خصوص عوامل خطر بیماری کووید 19، شواهد و اطلاعات محدودی در دست است و برای همه افراد، زنگ خطر جدی به حساب می آید؛ اما سالمندان و افرادی که شرایط پزشکی خاصی دارند ممکن است بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری باشند. حال این سوال مطرح می شود که آیا چاقی و اضافه وزن، عامل خطر ابتلا به کووید 19 است و آیا افراد چاق بعد از ابتلا عوارض شدیدتری را تجربه می کنند؟ 

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال 

به طور معمول چاقی با "شاخص توده بدنی" سنجید می شود. شاخص توده بدنی از طریق تقسیم وزن (کیلوگرم) بر مجذور قد (متر) محاسبه می شود. بر اساس گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های امریکا، 48 درصد مبتلایان به بیماری کووید 19، در گروه چاق (با شاخص توده بدنی 30 و بالاتر) قرار داشته اند. پایگاه اطلاع رسانی این مرکز، چاقی شدید (شاخص توده بدنی 40 و بالاتر) را به عنوان یکی از شرایط خاص پزشکی برشمرده است و بر لزوم توجه به افراد خیلی چاق به عنوان گروه در معرض خطر بالاتر از نظر ابتلا به بیماری کووید 19 تاکید کرده است. یافته های مطالعه انجام شده در فرانسه نیز نشان داد که افراد با شاخص توده بدنی 35 و بالاتر، از نظر ابتلا به موارد شدید بیماری کووید 19 ( نیازمند بستری در بخش های ویژه) در معرض خطر بالاتری هستند. با این حال اطلاعات مربوط به مبتلایان به بیماری کووید 19 در چین نشان داد که بالا بودن شاخص توده بدن به تنهایی، با ابتلا به بیماری یا داشتن یکی از عوارض خطرناک بیماری کووید 19 رابطه ای نداشته است. اما با توجه به اضطرار در انجام مطالعات، باید این موضوع مد نظر باشد که تأثیر متغیرهای زمینه ای (مانند نژاد، نوع مراقبت، وضعیت اجتماعی اقتصادی یا سابقه بیماری های زمینه ای) در شواهد مذکور به دقت مورد بررسی و کنترل قرار نگرفته اند.
از طرف دیگر، چاقی شدید باعث تشدید سندرم تنفسی حاد می شود که یکی از اصلی ترین عوارض بیماری کرونا است و علاوه بر ایجاد مشکلات حیاتی برای بیمار، کارآمدی تیم درمان برای حمایت های تنفسی در این بیماران را تضعیف می کند. چاقی، زمینه ساز بروز سایر بیماری های مزمن نیز بوده و ممکن است افراد مبتلا را در گروه های حساس قرار دهد و شانس بروز و تشدید بیماری کووید 19 را افزایش دهد. همچنین التهاب مزمن بافت های بدن، که به طور معمول در افراد دارای اضافه وزن وجود دارد، می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و روند بهبود بیماری را مختل و طولانی¬تر نماید. نتایج مطالعه‌ای نشان داده است که افراد با سن کمتر از 60 سال و دارای شاخص توده بدنی 30 و بالاتر، بیشتر از سایرین نیازمند بستری شدن و دریافت مراقبت های ویژه تنفسی هستند. 

نتیجه‌گیری

از آنجا که چاقی زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌ها است، خطر بستری شدن فرد مبتلا به بیماری را افزایش می دهد. بنابراین توصیه می شود افراد چاق جزو گروه های در معرض خطر در نظر گرفته شوند و از وضعیت سلامتی شان بیشتر مراقبت شود. همچنین حفظ وزن ایده ال به ویژه در زمان قرنطینه خانگی و انجام حرکات ورزشی در خانه برای اجتناب از اضافه وزن توصیه می شود.

منابع

  1. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/need-extra-precautions/groups-at-higher-risk.html#severe-obesity
  2. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/need-extra-precautions/people-at-higher-risk.html
  3. https://www.wired.com/story/covid-19-does-not-discriminate-by-body-weight/
  4. https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses
  5. https://www.usatoday.com/in-depth/news/2020/04/15/coronavirus-risk-90-patients-had-underlying-conditions/2962721001/
 
  • گروه خبری : سری هفتم
  • کد خبر : 266872
کلمات کلیدی
فاطمه زهرا احمدی
تهیه کننده:

فاطمه زهرا احمدی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه