موسسه ملی تحقیقات سلامت

موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

02 آذر 1403 جمعه
  • تاریخ انتشار : 1399/01/02 - 15:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 175
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چطور الکل 96 تا 99 درصد را به الکل 70 درصد برای ضدعفونی کردن تبدیل کنیم؟

مقدمه

بررسی ها نشان می دهد که برای غیرفعال سازی موثر ویروس (در مدت زمان 1 دقیقه) می توان از ضدعفونی‌کننده های متداول مانند الکل طبی 70 درصد استفاده کرد. الکل طبی با تغییر دادن پروتئین و حل کردن چربی، میکروب ها (باکتری‌ها و ویروس‌ها و قارچ ها) را از بین می‌برد. اتانول بهترین الکل برای ضدعفونی کردن با درصد خلوص 70 درصد می باشد. برای ایجاد اثر ضدعفونی‌کنندگی در الکل حتما بایستی درصدی آب به الکل 96 تا 99 درصد اضافه شود. خاصیت از بین بردن پروتئین داخلی میکروب ها توسط الکل در بازه غلظتی 60 الی 70 درصدی الکل بیشترین کارایی را دارد. با افزایش درصد الکل بالاتر از 70 درصد این اثر  الکل کاهش می یابد. 

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال 

باید توجه داشت که الکل اتانول موجود در بازار به صورت اتانول 99 درصد یا 96 درصد موجود است. برای تهیه الکل طبی 70 درصد لازم است سه پیمانه از الکل خریداری شده از بازار (الکل 99 یا 96 درصد) را با یک پیمانه آب ترکیب کرده و از آن برای ضدعفونی کردن استفاده کنید. دقت کنید که از یک پیمانه برای الکل و آب استفاده کنید. در صورتی که الکلی که تهیه کرده اید درصد متفاوتی از خلوص را دارد متناسب با آن باید رقیق شود و کمتر از 70 درصد نشود.

نتیجه‌گیری

از الکل طبی 70 درصد جهت ضدعفونی کردن سطوح، پوست و دست ها استفاده می شود. این محلول آشامیدنی نیست و باید دور از دسترس اطفال نگهداری شود. همچنین باید مراقب بود تا از الکل صنعتی و متانول برای این کار استفاده نشود چرا که با جذب پوستی باعث مسمومیت و ایجاد عوارض (عوارض حاد و خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، افسردگی، تنگی نفس و عوارض مزمن مانند نابینایی، سیروز کبدی، تأثیر بر اعصاب مرکزی و مرگ) در انسان می‌شود. آشامیدن الکل نیز تاثیری در پیشگیری یا درمان کووید 19 ندارد. برای ضدعفونی کردن دست، می توان از محلول‌های دارای مجوز و پروانه ساخت استفاده کرد؛ لذا مردم به هیچ وجه نباید از مکان هایی که مطمئن نیستند محلول‌های ضدعفونی کننده تهیه نمایند.

منابع

  1. World Health Organization. Water, sanitation, hygiene and waste management for COVID-19: technical brief, 03 March 2020. World Health Organization; 2020.
  2. https://www.yjc.ir/fa/news/
  3. https://webbook.nist.gov/cgi/cbook.cgi?ID=64-17-
  • گروه خبری : سری سوم
  • کد خبر : 266516
کلمات کلیدی
فاطمه زهرا احمدی
تهیه کننده:

فاطمه زهرا احمدی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه